Email client can't send email after migration to new MTS email

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
Why can I no longer send email messages with my client on two independent systems. Worked properly after migration but now error message says credentials are wrong.
Photo of TLaw

TLaw

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Doug P

Doug P

  • 1,196 Points 1k badge 2x thumb
did you update your email settings on your email client?

After you migrate you have to update the settings to point to the new MTS Mail servers.

MTS has all the instructions on their website for most clients and devices - http://www.mts.ca/mts/support/internet/email/mts+mail+migration+tool
Photo of Jeremy

Jeremy, Official Rep

  • 18,704 Points 10k badge 2x thumb
Doug is 100% correct.  Another thing to verify is login at the website directly mtsmail.ca just to ensure no funny business has happened to your email account or password.
Photo of TLaw

TLaw

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
All setting were entered as per the common MTS settings page and migration info on the website. Clients worked with no problem Sunday but then it could no longer send email.  Webmail works fine. Re-added account setting without success. Can't seem to trace any issues.
(Edited)
Photo of Jeremy

Jeremy, Official Rep

  • 18,704 Points 10k badge 2x thumb
If you've double checked the settings and even gone to the extent of removing and re-adding the account with no success you may want to give our tech support group a call.  They can take a deeper look at the account and see if they can find a solution for you, and if not they may even be able to escalate the issue.
Photo of Doug P

Doug P

  • 1,196 Points 1k badge 2x thumb
as of this morning, I can no longer receive emails on @mymts.net either.  it was fine until about an hour ago.  I can log into webmail just fine, but my mobile device gets an error.  looks like the IMAP gateway is down once again.
Photo of Jeremy

Jeremy, Official Rep

  • 18,674 Points 10k badge 2x thumb
Hey Doug, 
We just got a report of a couple email servers having issues and preventing some customers from accessing their mail.  For updates you can checkout the MTS Service Status page found HERE.
Photo of TLaw

TLaw

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
I figure out the issue.  Thanks for your help.